Vet du vad ideell logik är?

Erik Wagner på MakthavarmingelDet spelar ingen roll om du är passiv eller aktiv medlem. Det är till och med ok för rörelsens tjänstemän att komma. Det är en fantastisk möjlighet att på olika sätt träffa olika personer på olika nivåer av engagemang i rörelsen.

Erik själv är en van knytkonferensare, både som besökare på SSWC och som arrangör av Mötet.

Visst vore det intressant att få dela någon kunskap från Erik som vi inte visste att han besitter? Undra vad det kan vara?

Vad gör du inom rörelsen idag?

Jag jobbar som ansvarig för strategisk utveckling på förbundskansliet. Det betyder att jag handlägger styrelsens framtidsfrågor och förslag till kongressen. Det handlar mycket om framtida Mål- och Verksamhetsinriktning, etc. Vårt engagemang i forskning kring ideell sektor och sektorsfrågor generellt ligger också på mitt bord; medlemskapets betydelse, villkor för organisering, etc.

Vad förväntar du dig av knytkonferensen Sobra|tankar?

Några dagar då vi kan nörda ner oss i förutsättningar för att bygga framtidens folkrörelse. Jag tror att det finns grupper som vi kan hjälpa att organisera sig själva och på så sätt växa som rörelse. Jag är också nyfiken på hur vi, den första folkrörelsegenerationen som får äran att använda sociala medier som metod i vårt arbete, tar tillvara på den chansen.

Vad skulle du kunna tänka dig att prata om?

Verksamhet vs Organisering. Alltså strukturens roll i att skapa verksamhet. Jag har en del tankar där som jag skulle vilja testa. Jag har också tankar kring begreppet ”ideell logik” kopplat till detta. Ska klura lite under sommaren och återkommer!

 

Bilden på Erik är tagen av fotografen Tobias Bjökgren under Makthavarminglet i Almedalen.