Ladda upp din presentation

Bambuser och presentation från SlideShare.netOfta får du säkert frågan om du kan e-posta powerpoint/keynote-filen från en presentation du hållit. Varför inte göra den publik och dela med dig av den så att ännu fler kan ta del av ditt innehåll?

Det finns ett antal sajter som erbjuder tjänsten att ha din presentationer tillgängliga på nätet, med möjlighet att bädda in den på i blogginlägg eller på webbsidor.

En tjänst heter SlideShare.net, och finns i olika nivåer från gratis och uppåt. Exempelvis har vi spelat in knytkonferensen Sobra|tankar med ganska en simpel webbkamera och direkt i Bambusers webbgränssnitt. Det gör att bildspelen som visas kanske syns lite dåligt. Genom att ladda upp presentationen kan den som tittar på nätet själv klicka sig fram samtidigt som denne tittar på videon och lyssnar på din presentation. Enkelt, men fungerar i de flesta sammanhang mycket bra. Titta exempelvis på Christian Dahlqvists (@sundhult) blogginlägg Skapa bättre presentationer, där både videon från Bambuser och presentationen uppladdad på SlideShare.net finns jämte varandra.

Du kan skaffa ett konto på SlideShare.net med en gång och börja dela med dig av dina presentationer.