Lägga in en bild i ett WordPress-inlägg

Ladda upp mediafilEtt blogginlägg eller artikel blir så mycket bättre med en bild, men hur lägger man in en bild då?

En bild lättar upp och kan hjälpa till att förtydliga innehållet i en artikel. Har du dessutom en utvald bild placeras den i ditt rss-flöde, vilket gör det trevligare för de som prenumererar på din blogg den vägen. Dessutom finns det flera teman som har stöd för det på olika sätt. Ha därför för vana att välja en utvald bild för ditt inlägg. Det kan du ha nytta av på olika sätt, även om det inte har så stor betydelse för dig idag.

Här är en video som visar hur du kan gå till väga:

Dropbox för att få bilder från mobilen

Jag tar mycket bilder med mobiltelefonen för att använda senare på bloggen. För att göra det enkelt för mig använder jag mig ofta av Dropbox för att föra över bilder från telefonen till datorn. Det finns applikationer för iPhone & Android och datorer.

Dropbox är som en hårddisk på nätet. Genom att i galleriet välja att dela ett foto kan du välja att skicka det till Dropbox. Då kommer fotot finns i din Dropbox-mapp på datorn, redo att läggas in på din blogg.

Vill man inte installera en applikation på datorn, eller komma åt sin filer placerade i Dropbox från en annan dator kan man göra det via en webbläsre också. Längst uppe till höger på Dropbox sida kan man logga in. När man klickat sig fram til rätt bild, kan man klicka på pilen längst till höger på den rad som man håller musen över och välja Download, för att spara filen lokalt och sedan lägga in på bloggen.

Ta många foton

Ta nu många foton med din mobilkamera. Du vet aldrig vad som kan ge upphov till ett blogg inlägg. Ta en bild på teatern du går till, mötet du är på eller blomman som kommer i vår. det går att radera bilderna senare. Bättre en bild för mycket än en för lite!