Rörelsehistoria på den historiska rörelseaktivteten

Självklart vill Accent vara med och bevaka den historiska händelsen och då kommer chefredaktören Pierre Andersson (@pierrea), vilket är roligt för oss.

Han är intresserad av folkrörelsehistoria så en session om det på denna historiska händelse är något vi kanske kan förväntas oss. Vi ställde förstås våra frågor till Pierre.

Vad gör du inom rörelsen idag?

Jag är chefredaktör för IOGT-NTO:s tidning Accent.

Vad förväntar du dig av knytkonferensen Sobra|tankar?

Det är spännande för att det känns som en ny grej för rörelsen. Och tanken är genial, det är ju många som är duktiga på något men som aldrig får frågan om att föreläsa eller leda ett seminarium – här tar ni tillvara på det.

Vad skulle du kunna tänka dig att prata om?

Åh, just nu just nu håller jag på att göra research på nykterhetsrörelsens historia i USA – det är superintressant för en folkrörelsenörd som mig. Kanske finns det fler som är intresserade av det? Annars skulle jag kunna prata om att göra tidning eller om hur vi på Accent satte upp en fullt fungerande sajt över en helg utan någon budget alls.