Rörelsens första knytkonferens till hösten

Idag har det nya medlemskapet diskuterats. Vi har kommit fram till att vi måste skapa något nytt och spännande. Nu bjuder vi in alla i rörelsen till en knytkonferens i Halland till hösten.

Våra diskussioner under dagens möte hamnade många gånger i att vi måste bli bättre på att dela med oss av vad vi gör i rörelsen? vad har hänt föreningarna sedan distriktsårsmötet? Vad göra UNF:arna? Är det ingen aktivitet i IOGT-NTO? Vad händer i Junis?

Frågan är hur informationen skall nå ut, även till de som inte är så aktiva, eller rent av passiva? Det är när vi kan berätta för andra vad som händer som vi kan skapa intresse och engagemang.

Varför är man med i rörelsen? Flera är med tack vare verksamheten, andra är med bara för att man sympatiserar med våra värderingar. Hur levererar vi värde till den sistnämnda gruppen?

Till gruppen som söker verksamhet gäller det att berätta om vad vi gör. För visst finns det spännande verksamhet i nykterhetsrörelsen. Om inte i Halland så i Sverige. Vi i Halland har verksamhet som vi måste berätta om och dela med oss av till medlemmar och vänner. Gör andra det i Sverige kan vi lära oss av dem och skapa något som passar våra förutsättningar att bedriva liknande aktiviteter från deras berättelser.

Varje höst brukar starta med en inspirationshelg, och vi tänker göra något extra det här året. Vi kommer att i början av september bjuda in till en knytkonferens i Halland. Inbjudan gäller alla inomrörelsen som är beredd att bli sanslöst inspirerade och vill dela med sig av sin kunskap. Vi vet redan att det kommer bli ett par riktigt intressanta pass under helgen. Läs mer om knytkonferens i ett tidigare inlägg.

Är du sugen på att delta på rörelsens första knytkonferens och bli fylld med energi inför det kommande verksamhetsåret?

Håll utkik på denna blogg. Inom kort kommer information.

 

Vill du bidra på något sätt, eller har frågor, utnyttja kommentarsfältet nedan.