Dags för knytkonferens på kongressen

Som jag förstått det är inte alla helt nöjda med programmen inför kongressen i Åre. kanske det är dags att prova något nytt?

Det nya skulle kunna vara en unconference, eller knytkonferens som är ett bra svenskt namn på företeelsen. Vad är detta  då?

Jo, det hela går ut på att man träffas en samling människor med ett sug att dela med sig av sin kunskap och en vilja att få lära sig mer. När knytkonferensen startar samlas gruppen vid ett tomt schema, där varje person har möjlighet att boka en tid/plats för att föreläsa, diskutera eller ha verkstad om ett ämne. Vill du dela med dig om dina kunskaper livesändning över nätet sätter du upp en lapp på schemat (gridden). Vill du ha en diskussion om hur vi kan arbeta bättre med information för skolan sätter du upp en lapp om det.

Ta en titt på när Kristina Heinonen  och Tomas Wennström förklarar hur schemat/gridden fungerar på SSWC (Sweden Social Webcamp).

Kanske det kan var idé att låta en eftermiddag eller liknande ha plats för en knytkonferens på kongressen? Vi vet att det finns massor av medlemmar med olika bakgrund, kunskap och troligen en vilja att dela med sig.

Vad tycker du?