Tack för en trevlig kväll om att blogga

Jag vill passa på att tacka alla som kom, Johnny (@johnnymostacero) som höll koll på chatten.
Vi hade 25 stycken tittningar live på sändningen, och som jag förstod det på Johnny satt det folk lite varstans (Örebro, Stockholm, Sundhult, Oxford(GB)).

För er som vill se det i efterhand kan göra det på inlägget om bloggkvällen.

Vi gjorde det på enklaste möjliga sätt, med Bambuser och en webbkamera med inbyggd mikrofon. Jag har på min blogg skrivit lite om att använda Bambuser, där allt står med för att du skall kunna göra samma sak.

Presentationen körde jag i Prezi, ett annorlunda presentationsverktyg. Titta gärna på exempel på sajten för att se hur man verkligen kan använda verktyget.

Hur känner ni att vi går vidare? Speciell ämnen vi skall ta upp? Teknik vi skall testa? Använd kommentarsfältet för berätta hur du vill att vi skall gå vidare!

//Christian (@sundhult)

 • Helena

  Som jag skrev i chatten igår var den stora behållningen för mig personligen, att se hur det här kan gå till. Jag är inte speciellt intresserad av att blogga för egen del och tog ärligt talat inte till mig så mycket av dina tips just där. 🙂

  Däremot ser jag oerhört stora möjligheter med att websända möten, konferenser, föreningsdiskussioner eller vad det nu kan handla om. Min känsla både privat och i min yrkesroll, är att det är väldigt många intressanta föreläsningar och seminarier som sker i Stockholm (och övriga storstäder). Utvecklingen att alltmer websända sådant är en väldigt stor fördel för alla oss som inte bor där, eller ha möjlighet att delta på allt. Detta bör vi utnyttja mycket mer inom IOGT-NTO, både centralt och ”trans-distriktuellt/föreningsuellt”.
  Flera föreningar kan ju ha utbyten och gemensamma seminarier, mer eller mindre, på ett enkelt sätt. Ämnena kan vara precis vad som helst.

  För egen del är det än så länge tekniken som är hindret i vägen. Jag behöver lära mig att ladda ner rätt program och koppla in rätt sladdar helt enkelt.

  Jag vet inte hur förbundet tänker kring detta och vilka som har rätt kunskap i ämnet, men jag tror i alla fall att man måste hitta nya vägar för att hitta de personer/grupper/föreningar som vill haka på detta, och utbilda/inspirera dem. Jag tror inte att man (enbart) ska gå den vanliga ”rätta” vägen via distrikt och tro att det sedan ska spridas till föreningarna.

  • 1) Skaffa en webbkamera
   2) Sätt den i datorn
   3) Skaffa konto på Bambuser https://bambuser.com/user/register
   4) logga in och gå till https://bambuser.com/dashboard
   5) Ute till höger klicka på Go live with your cam
   6) Du sänder live

   Så… Nu kan du ge bortförklaringar om tekniska problem 🙂

   • Helena

    Behöver man ha en separat webkamera eller räcker den som finns i datorn? Jag inser att man inte är lika fri med en kamera som sitter i skärmen, men jag menar rent tekniskt?

    För övrigt är det nog det där med tekniska problem som känns läskigt… Har ingen aning om hur man hanterar sånt, men självklart måste man våga testa.

    Har dock ingen aning om vad man skulle ta upp på en sändning. Skulle kännas lättare att sända ett ”riktigt” seminarium än att bara ställa/sätta sig och ha ett eget föredrag. Men vi får se.

    Tack för god inspiration, Christian!

    • Går jättebra med den inbyggda kameran. Du kan hoppa till punkt 3 direkt. 🙂

     Skaffa ett konto och gör ett test där du berättar vad du tyckte om kvällen igår, och hur du tror att vi kan använda det inom rörelsen. 🙂